Primary Years Program (PYP)

pyp-en-resized«The Learner Profile» er en primær fasett i IB og oppmuntres og utvikles gjennom dagen. En typisk dag på IST begynner for mange barn med tilsyn om morgenen. Det er en sjanse for barna å kommunisere med vennene sine. Barn leker med vennene sine fra alle årsgrupper, både store og små, ved å være omtenksomme og fordomsfri.

Skolen begynner klokka 8.45 med noen aktiviteter. Elevene er ivrige med å dele nyheter og historier med klasselærer før de begynner en travel og nysjerrighetsrik dag. De yngste jobber med språk, mattematikk, kunst og håndverk, musikk, kroppsøvning, teknologi, drama og generell klassearbeidstimer. I disse timene jobber elever og lærere med å stille spørsmål, undersøke, og med å tenke på problemer som påvirker både seg selv og andre. De jobber med å reflektere på det de har jobbet med, hvordan de kan kommunisere og dele kunnskapen sin med andre mennesker.

Vårt mål er å forfremme åpent sinn blant elevene. Barna lærer om hvordan feire våre forskeller, med elever fra mer en 15 land får de muligheten til å lære om verden og andre kulturer. Elever fra hele verden kommer til IST, fra andre skoler i Norge og andre land. Elever på skolen snakker en mengde språk, ikke bare Norsk og Engelsk. Elever og lærere sørger for at alle føler seg velkommen, till og med når de ikke snakker et felles språk. Det finnes alltid en måte å kommunisere på. Små klasser sørger for at nye elever fort føler seg trygge med å snakke og leke med andre.
Barna får også tid til å leke. Dette får barna til å prøve nye ting, få nye venner og få nye opplevelser, som for eksempel nyte snø for første gang. Dette gir dem også sjansen å lære om respekt, ærlighet og hvordan behandle andre.

En fin balanse mellom lek og jobb!